menu kruis
facebook
twitter
twitter
twitter

Atlas Copco België B.V. - Metaal industrie

Atlas Copco

- België B.V.

Metaal industrie

Atlas Copco biedt haar klanten industriële en energiezuinige oplossingen. Het assortiment bestaat uit industriële en mobiele compressorengeneratorenstikstof- en zuurstofgeneratorenmedische gassen, vacuümpompen, sloop- en aannemersgereedschappen en constructiematerieel. Dit wordt toegepast in uiteenlopende industrieën. Denk hierbij aan zoals de metaalindustrievoedingsmiddelenindustrie, de procesindustrieelektronicachemieaannemerijautomobielindustrie en nog veel meer.

 

Op zoek naar maatwerk voor de prijs van standaard

De huidige meesturende aanhangers die gebruikt werden voor een fabriek in België dateerden van 15 jaar geleden en deze moesten vervangen worden. Een van de belangrijkste reden hiervoor is dat de industriële aanhangers begonnen te stuiteren en daarnaast werkte het meesturende systeem niet meer naar behoren. De aanhangers worden dagelijks intensief gebruikt voor het vervoer van compressoren en zijn gekoppeld in een treintje achter de heftruck. Aandachtspunt was daarbij wel dat de treintjes een hoge snelheid moeten kunnen behalen achter de heftruck. Normaal gesproken is een industriële aanhanger altijd langzaam verkeer. In dit geval was het een uitdaging om de aanhanger ondanks het laadvermogen ook 15km/h te kunnen laten rijden.

 

Verrast door de mogelijkheden en de prijs

De wens van Atlas Copco was vrij specifiek dus maatwerk was in dit geval beste optie. Zij wilden een zo stabiel industriële aanhanger. Wat inhoudt dat de aanhanger zo laag mogelijk moest zijn. Het principe van het rijden in een trein houdt in dat de aanhangers zijn uitgevoerd met een spoorvolgend systeem. Dit spoorvolgend systeem maakt het mogelijk om tot 6 industriële aanhangers achter elkaar aan te laten rijden zonder dat de laatste aanhanger naar binnen komt en de bocht afsnijdt. Hierdoor is het goed mogelijk om door een bochtig terrein te navigeren zonder dat de laatste aanhanger afwijkt van het pad dat de heftruck of trekkend voertuig heeft gevolgd.

 

“Het zelf samenstellen van onze aanhanger op de website en vervolgens dit bespreken met echte expert was voor ons een verademing.” “Alles was daadwerkelijk mogelijk en het is echt een aanhanger op maat. Overigens, maatwerk lijkt duur maar dit viel reuze mee in de praktijk en het is nu volledig naar onze wens.”

 

Geleverd product door Industriële Aanhangers

Er is gekozen voor het gebruik van een dubbele uitvoering van de wielen. Het resultaat hiervan is dat er minder schade aan het wegdek ontstaat door de verbeterde druk verdeling. Ze hebben gebruik gemaakt van de optie om vol rubberen wielen voor een slijtvaste maar stabiele vervoersmethode. Deze vol rubberen wielen bieden het comfort van een luchtband, maar zijn door de massieve vulling met rubber vele malen slijtvaster. Het is nu ook mogelijk om stabiel met de aanhangers te kunnen rijden op hogere snelheid. Normaal gesproken is 6 km/h de norm. Bij Atlas Copco moest dat 15 km/h zijn en daarop zijn de aanhangers aangepast. Het systeem heeft een borging en extra beveiliging tegen het losschieten.

 

Het koppel systeem is speciaal ontwikkeld zodat het bonken en stoten van de aanhanger voorkomen wordt. Er zit geen speling op de dissel en het koppelsysteem dit heeft een zeer positief effect op de stabiliteit. Alle geleverde aanhangers zijn aan de zijkant uitgevoerd met inrijkokers voor een heftruck. Groot voordeel hiervan is dat stapelbaar zijn. In het geval van Atlas Copco rijden er honderden aanhangers rond. Wanneer deze niet gebruikt worden is het veel efficiënter om deze te kunnen stapelen, dit scheelt nogal in de ruimte.

 

< Terug naar klantoverzicht
"Ik werk al 25 jaar bij Atlas Copco en ik heb nog nooit zo’n fijne trein van industriële aanhangers gehad. Ze blijven perfect in spoor en zijn de beste van de afgelopen 25 jaar."