menu kruis
facebook
twitter
twitter
twitter

MCB Valkenswaard - Metaal Industrie

MCB

- Valkenswaard

Metaal Industrie

De firma MCB, meer dan 75 jaar een gevestigde internationale waarde op het gebied van groothandel in metalen, was voor haar intern transport opzoek naar industriële aanhangers. Op het grote terrein van MCB te Valkenswaard, dienen grote staalplaten van de ene productiehal naar de andere vervoerd te worden. Hierbij was het van uiterst belang dat deze staalplaten tijdens het vervoer over het terrein, niet nat worden. Onze specialist Jaap ging rond de tafel zitten met de mensen van MCB, om samen tot een fantastische oplossing op maat te komen!

 

Huifaanhanger met 10.000 kg laadvermogen 

Deze aanhanger van 650 centimeter lang, 180 centimeter breed en een laadvermogen van 10.000 kilogram, werd voorzien van een zogenaamde ‘harmonica huif’ van de firma NetCap. 

Deze huif heeft verschillende toepassingen:
Allereerst houdt deze de stalen platen droog tijdens het vervoer. Een erg belangrijke eigenschap, aangezien er op deze onbewerkte platen onder slechte omstandigheden meteen roestvorming ontstaat.

Ten tweede ontzorgd deze huif het personeel dat verantwoordelijk is voor het beladen van de aanhanger. De afmetingen van de wagen beperken het laden van te grote platen, waardoor overbelasting van de wagen wordt voorkomen. De huif moet in ieder geval dicht kunnen. Overigens is de huif met 1 hand te bedienen, aangezien het frame bestaat uit een lichte aluminium constructie. Wanneer de afdekking helemaal naar achteren geschoven is, kan de wagen van boven af beladen worden, door bijvoorbeeld een kraan.

 

Volledig op maat gemaakt 

De aanhanger werd volledig op maat ontworpen, van de wielen tot de kleur. In dit geval werd er gekozen voor een erg opvallende kleur, omwille van veiligheidsredenen in het magazijn. Deze wagen is ook uitgerust met een meesturende achteras. Dit heeft een kortere draaicirkel tot gevolg, wat het manoevreren makkelijker maakt.
Tenslotte werd er gekozen voor een erg vernuftigd koppeling-systeem:
Deze aanhanger wordt vervoerd met een elektrotrekker, waarbij de chauffeur niet behoeft  af- of op te stappen om de aanhanger aan te koppelen. Er is gekozen voor een koppeling met hoogte-instelling, waarbij de aanhanger automatisch aankoppelt bij aanraking met de elektrotrekker. Ook het afkoppelen gebeurt automatisch door middel van een hendel naast de bestuurdersplaats.

 

Verbinding door een open en scherpe blik

Industriële aanhangers staat garant voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Onze klantgerichte benadering helpt onze klanten met vooruitgang, verbetering, innovatie, ambitie en groei. Met een open en scherpe blik, dringen we door tot de kern van de business van onze partners. Dat begrip zorgt voor verbinding. Alleen door deze manier van werken is het mogelijk om onze adviezen, diensten en producten tot op de millimeter sluitend te krijgen. 

Onze gedrevenheid in alles wat we doen zorgt voor toewijding en resultaat. De manier waarop we dat realiseren zorgt ervoor dat de organisatie van onze klanten op rolletjes loopt. 

 ResizedImage525394 18613 MCB 5

 

< Terug naar klantoverzicht
"De metaalmarkt is voortdurend in beweging. Bij MCB staat het juist adviseren van klanten over materialen en diverse toepassingen voorop. Vandaar de goede samenwerking met Jaap"