menu kruis
facebook
twitter
twitter
twitter
banner

Pallets vervoeren met een aanhanger

De meeste producten worden vervoerd op pallets. Het meest veelvoorkomende formaat pallet in Europa zijn de zogenaamde Europallets, met een afmeting van 800x1200mm. In mindere mate wordt er ook gebruikt gemaakt van een Displaypallet (800x600mm) en het zogenaamde Blokpallet (1000x1200mm). De standaardpallet heef een laadvermogen van ongeveer 1.500-2.000kg. Let hier dus op bij het bepalen van uw gewenste laadoppervlak en laadcapaciteit. 

 

Om de pallets veilig te vervoeren zijn sjorogen of spanbanden aanbevolen om de pallets te kunnen fixeren. Bij het vervoeren van pallets op een bedrijfsterrein (op een effen ondergrond) zijn opstaande randen vaak afdoende om de pallets veilig te kunnen vervoeren. Wanneer de pallets gevuld zijn met weersgevoelige producten, is het aan te raden om te kiezen voor een huif- of dakopbouw om deze nagenoeg stof- en vochtvrij te kunnen vervoeren.

 

Aanbevolen opties:

  • Kies de juiste laadvloer afhankelijk van het formaat van de pallets en eventueel een lage opstaande rand tegen het afschuiven. 
  • Let op voldoende laadvermogen (gewicht last +10%) en de juiste banden voor het terrein.
  • Bij oneffen terrein zijn, in het laadvloer verzonken, sjorogen of spanbanden aanbevolen om de pallets veilig te kunnen vervoeren.
  • Huif- of dakopbouw bij weersgevoelige producten.

 

Benieuwd naar de verdere mogelijkheden? 

Ons vak is het samenstellen en maken van industriële aanhangers in alle soorten en maten. Van 3 ton tot 100 ton laadvermogen, wij maken het voor u in onze fabriek. Wij werken niet met dealers en u krijgt dan ook direct een scherp tarief voor uw industriële aanhanger op maat. Via onze unieke aanvraagmodule kunt u binnen 274 seconden de industriële aanhanger samenstellen die past bij uw transportwens. Heeft u vragen? Of wilt u direct contact? Wij staan voor u klaar, via de chat, telefoon of e-mail. Wij helpen u graag.

 

Alle onze aanhangers voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en zijn voorzien van alle noodzakelijke certificeringen.