menu kruis
facebook
twitter
twitter
twitter
banner

Logistic Train

De logistic train is een onmisbare oplossing van al uw interne transportvraagstukken en is gefabriceerd voor in uw loods/magazijn of uw buitengebied. De logistic train bestaat uit verschillende onderdelen. Het treinsysteem begint met een elektrische trekker, bijvoorbeeld een heftruck, met daarachter één of meerdere aanhangwagens die pallets of dergelijke attributen kunnen vervoeren.

 

Een logistieke trein is uniek doordat het de lading die de aanhanger meeneemt, optilt voordat de elektrische trekker gaat rijden. Dit voorkomt slijtage aan de banden van de losse componenten die in de aanhanger worden geladen.

 

Het systeem werkt als volgt:

Het materiaal dat verplaatst moet worden, is aangebracht op een pallet die op een specifieke kar op wieltjes staat. Deze kar wordt in het ‘Logistic Train’ systeem geschoven en door slechts één druk op de knop tilt het treintje het karretje waar de pallet op staat, op. Wanneer de pallet is vervoerd naar de bestemming, zal door één druk op de knop het karretje met de pallet zakken waardoor de pallet op de specifieke plek gereden kan worden.

 

Het logistic train systeem is in diverse mogelijkheden en combinaties van mogelijkheden te gebruiken. Door de verschillende mogelijkheden kunnen er tal van verschillende ladingen kunnen worden vervoerd met dit systeem. Hierbij kan gedacht worden aan pallets met losse ladingen die door het systeem niet af kunnen vallen of losse kratten die in een speciale aanhanger van het systeem kunnen worden geschoven en zal worden gezekerd.

 

De algemene specificaties van het logistic train systeem

Zoals vermeld zijn er tal van mogelijkheden binnen het ‘Logistic Train’ systeem. Iedere mogelijkheid heeft uiteraard weer eigen toepassingen en mogelijkheden. Voor het Logistic Train systeem zijn er een aantal kenmerken die centraal staan en belangrijk zijn voor de werking ervan. Deze kenmerken en mogelijkheden zijn als volgt:

 

-       In- en uitladen kan vanuit beide kanten van de kar

-       Stabiel vervoer

-       Elektrische lift

-       Makkelijk aanhangers af- en aan te koppelen

-       Design is gemakkelijk schoon te houden

-       Laag volumeniveau

-       Max snelheid voor wielen is 10 KM/h

-       De lading kan worden gezekerd en beveiligd voor mogelijke ongevallen

-       Laadvermogen aanhanger max. 1500 kg

-       Te leveren met verlichting

 

De voordelen van het logistic train systeem:

-       Geen slijtage van wielen

-       Gebruiksvriendelijk en gemakkelijke in gebruik

-       Verlaagde vervangingskosten

-       Efficiënt vervoer van pallets en overige transport- en opbergmiddelen

-       Geen losse trolly’s in de loods of transportruimte

-       Zware lading gemakkelijk te verplaatsen

-       Beschermd en beveiligd de lading

 

Benieuwd naar de verdere mogelijkheden?

Ons vak is het samenstellen en maken van industriële aanhangers in alle soorten en maten. Van 3 ton tot 100 ton laadvermogen, wij maken het voor u in onze fabriek. Wij werken niet met dealers en u krijgt dan ook direct een scherp tarief voor uw industriële aanhanger op maat. Via onze unieke aanvraagmodule kunt u binnen 274 seconden de industriële aanhanger samenstellen die past bij uw transportwens. Heeft u vragen? Of wilt u direct contact? Wij staan voor u klaar, via de chat, telefoon of e-mail. Wij helpen u graag. 

 

Alle onze aanhangers voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en zijn voorzien van alle noodzakelijke certificeringen.