menu kruis
facebook
twitter
twitter
twitter
550x257

Industriële Rolltrailer: SKÅRA

De Skåra heeft een stuursysteem dat gebruik maakt van een zogenaamd Gooseneck systeem. Deze trailers zijn eenvoudig verplaatsbaar met een trekker

Door het ergonomische ontwerp zijn deze makkelijk te stapelen. Wanneer ze niet in gebruik zijn nemen ze weinig ruimte in op de werf, industrieterrein of in de fabriek. 

Twee type roll trailers

- Cargo trailer: Cargo trailers worden voornamelijk gebruikt in combinatie met een tractor en een Gooseneck systeem. Deze kunnen alle verschillende soorten van zwaar transport oplossen. Altijd efficiënt en eenvoudig

- Rolltrailer: Roll trailers worden gebruikt door terminal operators over de hele wereld. Het is een efficiënt systeem om te ondersteunen in het beladen en het afladen van schepen. Maar ook in de industrie waar zware goederen worden getransporteerd. 

 

De Rolltrailer of Cargotrailer wordt ingezet op moderne haventerreinen, containerdepots en zijn in gebruik bij RoRo schepen.

 

Het Rolltrailer systeem bestaat uit een uiterst robuust rollend platform, een zogenaamde zwanenhals en een Terminal-trekker of zware heftruck. Als verbinding tussen de Rolltrailer en het trekkende voertuig kan gekozen worden voor zowel een vaste- als afneembare zwanenhals. Het Platform is standaard voorzien van een koppelings “muil’ voor supersnel opname met de zwanenhals, zonder extra handelingen.

 

Rolltrailer worden efficiënt ingezet bij op- en overslag en voor het transport van zware lasten, zoals betonelementen, rollen papier, stukgoed, coils, containers in elk formaat. Door de eenvoudige bediening, het geringe onderhoud en de grote manouvreerbaarheid staat dit systeem garant voor een hoge omslag capaciteit en wint dit rolltrailer-systeem meer en meer terrein zowel in de industriele omgeveing als in de haven. 

 550x257

Een roll trailer is geschikt voor in de haven voor het transport van zware materialen, ookwel stukgoed genoemd. Denk aan bijvoorbeeld rollen papieren, treinstellen, alles wat niet in een normale container past. Het voordeel van een Roll trailer is dat je de trailer zonder vrachtwagen op een schip kunt zetten. Op deze manier is maar een gering aantal trekkende eenheden nodig op een groot aantal aanhangers, wegens het slim kunnen koppelen. Ook het aantal chauffeurs daalt omdat je niet meer een chauffeur per aanhanger nodig hebt. Dit scheelt geld en tijd.

 

Voor speciale toepassingen kunnen Rolltrailers op maat worden aangeboden, bijvoorbeeld voor het transport van railwagens, locomatieven en met special opbouw.

 

Keuze uit vele mogelijkheden:

 • Laadvermogen: Van 20 tot meer dan 200 ton.
 • Banden: Volrubber, super-elastisch, luchtbanden
 • Laadvloer: Naaldhout, multiplex, staal, met twistlocks.
 • Opbouw: Rongen, sjorogen, geleiders, dwarsbalken, huif.
 • Uitvoering: Vaste zwanenhals, tender systeem
 • Specials: Verlichting, remmen, oprijdbanen, inrijdkokers
 • Klantenwens: Elke gewenste opbouw, maatvoering en draagvermogen.

 

De kenmerken van onze roltrailers zijn:

 • Beproefde robuuste kwaliteit.
 • Tandem wielstellen van de juiste afmetingen.
 • CE – gecertificeerd, gebouwd volgens ISO normering.
 • Enorme stabiliteit en daardoor inzetbaar voor hoge lasten.
 • Gering onderhoud door gebruik van hoogwaardige onderhoudsvrije componenten.
 • Ontworpen en ontwikkeld voor zware inzet
 • Afgewerkt met kwaliteitslakken in elke gewenste RAL kleur.

 

Uw industriële aanhanger zelf samenstellen

Niet de aanhanger die u zoekt? Stel hier uw aanhanger tot in de details samen, om te voorzien in uw specifieke transportwensen en ontvang vrijblijvend een offerte!

Specificaties
Laadvermogen
60.000 kg bij 6 km/u
Afmetingen laadoppervlak
12.500 mm x 2500
Laadvloerhoogte
845 mm
Afwerking
Staal of dennenhout
Opbouw
Op aanvraag
Stuursysteem
Gooseneck systeem
Wieluitrusting
8 wielen
Lastbescherming
Op aanvraag
Oppervlakte behandeling
Zinkchromaat grondlaag, dekkend geelachtig veiligheidsoranje
Kleur
Veiligheid oranje RAL 2004.
Prijs start vanaf
€ 9.700,00