menu kruis
facebook
twitter
twitter
twitter
banner

Hoe financiert u een nieuwe industriële aanhanger?

Het aanschaffen van een industriële aanhanger is in de meeste gevallen een grote investering. Deze investering kan op verschillende manieren gedaan worden: kopen, equipment lease of operationele lease.

Omdat wij merken dat in sommige gevallen het budget niet volledig toereikend is om in één keer de volledige som te betalen, hebben wij ervoor gekozen om equipment lease en operationele lease aan te bieden. Wij willen altijd kunnen voorzien in de wensen en behoeften, en hopen op deze manier daarin een volgende stap te kunnen maken.

Equipment lease

Equipment lease maakt het investeren in een industriële aanhanger een stuk eenvoudiger. Het proces verloopt sneller doordat equipment lease onder ‘maandelijkse kosten’ valt. Het aanvragen van het budget om de aanhanger direct te kopen wordt daarmee overbodig. Ook voor bedrijven die wel een industriële aanhanger nodig hebben, maar dit bedrag niet in één keer kunnen of willen missen, biedt equipment lease een oplossing. Het is ook mogelijk om een deel van de investering te financieren met equipment lease. Equipment lease betekent dat u de eigenaar van de industriële aanhanger bent: de aanhanger komt dus op de balans te staan, kan worden ingevoerd als investering en ook de afschrijving verloopt niet anders. De rente van de equipment lease is bovendien fiscaal aftrekbaar.

 

 Voordelen van Equipment lease

*  100% financiering.

*  De aanhanger kan als investering worden ingevoerd.

*  De aanhanger wordt door de ondernemer afgeschreven.

*  Rente is fiscaal aftrekbaar.

*  Het maandbedrag staat vast.

*  Het aanwezige werkkapitaal blijft beschikbaar.

*  Geen afsluitkosten.

 

Operationele lease

Operationele lease is net als het leasen van een auto: voor een vast bedrag per maand heeft u een industriële aanhanger. Zonder aankoopverplichtingen. Het onderhoud zit inbegrepen in de maandelijkse kosten voor de operationele lease, dus dat betekent: geen variabele kosten. Ook de verzekering kan in het maandbedrag voor de operationele lease worden opgenomen. Het is een oplossing voor bedrijven die de zekerheid van een industriële aanhanger voor een bepaald bedrag per maand willen. Ook het kopen van de aanhanger is een optie aan het einde van de afgesproken periode.

 

De Voordelen Operationele lease

*  Geen variabele kosten.

*  Geen aankoopverplichting.

*  Precies weten wat u iedere maand betaalt.

 

Het verschil tussen equipment lease en operationele lease

Het verschil tussen equipment lease en operational lease schuilt in de eigendom van de aanhanger: in het geval van operationele lease wordt de aanhanger door de leasemaatschappij gekocht. Dat betekent dat de leasemaatschappij zowel juridisch als economisch eigenaar wordt. De aanhanger staat op de balans van de investeringsmaatschappij en dat betekent dat de ondernemer een off-balance financiering op de aanhanger heeft. Het afsluiten van een off-balance financiering kan voordelig zijn voor de economische ratio’s. Service-componenten, zoals onderhoud en verzekeringen, kunnen bij operationele lease in de termijn worden inbegrepen. Aan het einde van het leasecontract kan de industriële aanhanger voor de restwaarde worden overgenomen. Het is ook mogelijk om de aanhanger na het einde van het lease-contract te huren.

 

Equipment lease maakt de ondernemer eigenaar van de aanhanger: de aanhanger komt op de balans van de ondernemer te staan en de investeringsaftrek kan worden toegepast. Hierdoor behoudt de ondernemer eveneens het recht op subsidies en investeringspremies. De aanhanger kan 100% gefinancierd worden. Hier zijn vaak geen aanvullende zekerheden voor nodig. Het investeringsbedrag wordt in maandelijkse termijnen (afgestemd op de economische levensduur van de aanhanger) betaald. 

 

Welke optie het meest geschikt is, is afhankelijk van de situatie. Mocht u meer willen weten kunnen wij u daar altijd in ondersteunen.

 

Welke optie het meest geschikt is, is afhankelijk van de situatie. Wilt u meer weten over de mogeljkheden of advies met betrekking tot equipment- of operationele lease? Neem dan contact op voor advies.