menu kruis
facebook
twitter
twitter
twitter
banner

De platte kar en platte wagen

De platte kar

De platte kar of platte wagen wordt regelmatig in een adem genoemd met de landbouw wagen. Platte karren of platte wagens, zoals ze ook wel eens genoemd worden, worden voornamelijk gebruikt in de landbouw. Deze zijn uitermate geschikt voor het vervoeren van lasten op het land. 

 

Veelal wordt de platte kar gebruikt om hooi, stro, of pakken te vervoeren. Daarnaast is het een handig vervoersmiddel omdat ze relatief eenvoudig zijn.

Bij een platte wagen bevinden de wielen zich onder de laadvloer. Hierdoor verschillen de breedte van het effectieve laadoppervlak en de breedte van de aanhanger nauwelijks van elkaar en ontstaat er een groot laadvolume. Doordat de wielen zich onder het laadoppervlak bevinden, zijn de zijborden eenvoudig inklapbaar of verwijderbaar. Zo kunt een een platte kar, in tegenstelling to een bakwagen, eenvoudig vanaf de zijkant kunt beladen. Het enige nadeel van een platte wagen is dat de minimale hoogte beperkt wordt door de hoogte van de wielen. 

 

De laadvloer van de platte kar kan worden afgewerkt met onder andere de volgende materialen:

  • Dennenhouten planken
  • Glad plaatstaal
  • Aluminium tranenplaat
  • Multiplex houtplaat (met antislip)

 

De platte kar is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Afhankelijk van het gewenste laadvermogen, het terrein en toepassing van de platte kar, zijn verschillende stuursystemen aan te raden.

 

Een platte wagen wkopen

Een platte kar/wagen kunt u aanschaffen op verschillende plekken, het is echter wel belangrijk om te letten op de conditie van de wagen. In de nabije toekomst zullen de karren gekeurd moeten gaan worden. U kunt dit zien als een APK maar dan voor landbouwvoertuigen. Mocht u hier verder informatie over willen ontvangen dan staan wij altijd klaar.

Als u een platte wagen wilt aanschaffen, bent u bij IndustriëleAanhangers.nl aan het goede adres. Stel hem volledig zelf samen of laat u adviseren door onze experts voor een vrijblijvende offerte.

  

Benieuwd naar de verdere mogelijkheden? 

Bij IndustriëleAanhangers.be geloven we dat de aanhanger een antwoord moet zijn op uw specifieke transportvraag. Daarom kunt u uw platte kar bij IndustriëleAanhangers.nl volledig zelf samenstellen. Zo kunt u de gewenste afmetingen tot op de millimeter, en het laadvermogen tot op de kilo nauwkeurig bepalen. Maar ook specificaties als het gebruikte materiaal, het stuursysteem, de opbouw en nog veel meer kunt u volledig samenstellen naar uw persoonlijke transportwens.

Mocht u bij het samenstellen vragen hebben over bepaalde specificaties dan staan onze industriële aanhangers experts altijd voor u klaar. U kunt direct met ons contact opnemen via Chat, WhatsApp, telefoon of via het contactformulier.